2min

Simpel is de eerste Nederlandse telecomprovider die met een antwoord lijkt te komen op de nieuwe scherpe tarieven van Tele2. De virtuele provider biedt nu gratis onbeperkt bellen en sms’en inclusief een databundel van 1GB voor slechts 10 euro per maand. Wel is dit met een 3G en niet met een 4G-verbinding.

Tele2 heeft eerder deze maand de prijzen in de telecommarkt op scherp gezet toen het zijn nieuwe abonnementen introduceerden. Tele2 is op dit moment verreweg de goedkoopste telecomprovider als je een abonnement afsluit in combinatie met een nieuw toestel. Tele2 heeft de simonly-abonnementen ook wel wat scherper gemaakt maar nog niet zo scherp als de abonnementen met toestel, omdat het deze scherpe tarieven alleen kan aanbieden op het 4G-netwerk en niet op het 3G-netwerk.

Simpel is de eerste Nederlandse provider die wat terug doet en met een enorm scherp aanbod komt voor simonly-klanten, voor slechts 10 euro per maand kan je onbeperkt bellen en sms’en en krijg een databundel van 1GB. Mensen die een grotere databundel willen kunnen ook kiezen voor 2GB voor 15 euro per maand en 3GB voor 20 euro per maand.

Simpel heeft daarmee zijn positie op de simonly-markt aangescherpt en een eventuele reden om de provider te verlaten weggenomen. Simpel was voorheen een dochteronderneming van T-Mobile Nederland maar vorig jaar heeft het zicht afgesplitst, nu maakt het alleen nog gebruik van het T-Mobile-netwerk.

De grote vraag is nog even wanneer KPN, T-Mobile en Vodafone hun prijzen gaan aanpassen op Tele2. Mogelijk kijken de providers nog even de kat uit de boom om te zien wat het effect is van de scherpe acties van Tele2. Als het ze serieus klanten gaat kosten zullen ze uiteindelijk wel iets moeten doen.