Op de officiële website van het Taiwanese HTC verscheen voor korte tijd een toestel met de naamgeving Desire 310. Gezien de specificaties en naamgeving valt op te maken dat het een low-end model betreft.

Hoewel de meeste ogen ongetwijfeld gericht zijn op de opvolger van de HTC One (review), lijkt de Taiwanese fabrikant zelf de low-end modellen niet te vergeten. Zo verscheen op de Europese website van HTC de Desire 310, hoewel deze niet veel later offline werd gehaald. Een cache-versie van de website via Yahoo is nog wel te bekijken (link).

Wat de specificaties betreft blijkt de Desire 310 niet direct indrukwekkend. Wel beschikt het toestel over een Dual SIM-mogelijkheid en een quadcore-chipset die tikt op 1,3 GHz en vermoedelijk afkomstig is uit de fabriek van MediaTek. Verder is het toestel uitgerust met 512MB werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. Het 4,5 inch-beeldscherm kan een maximale resolutie weergeven van 480 x 854 pixels.


Tevens beschikt de HTC Desire 310 volgens de gelekte specificaties over een 5 megapixel-camera zonder flitser aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Video’s kunnen worden opgenomen in een Full HD-kwaliteit. De batterij biedt een capaciteit van 2.000 mAh. Voor het maken van verbindingen beschikt het toestel over Bluetooth 4.0 en worden de WiFi-protocollen 802.11 b/g/n ondersteund. Het mobiele besturingssysteem is Android 4.2.2 Jelly Bean.

Mogelijk zal het toestel op het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona worden getoond. Hoewel nog niet bekend is wanneer het toestel verkrijgbaar zal zijn, gaan er geruchten dat de Desire 310 ook naar de Benelux zal komen.