HTC heeft in aanloop naar de IFA in Berlijn een nieuwe smartphone aangekondigd. De HTC Desire 510 wordt een relatief goedkoop toestel dat ondersteuning biedt voor 64bit-commando’s en 4G-netwerken.

De HTC Desire 510 wordt voorzien van een Qualcomm Snapdragon 410-chipset, welke onder andere bestaat uit een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz. Deze chipset zorgt voor ondersteuning van 64bit-commando’s en 4G-netwerken. Wat betreft de 64bit-ondersteuning heeft HTC een primeur, dit is het eerste Android-toestel met zo’n processor. HTC lijkt binnenkort ook met een andere 64bit-smartphone te komen.

Verder plaatst HTC 1GB werkgeheugen en 8GB interne opslagruimte in het toestel, dat ook ondersteuning voor microSD-kaartjes biedt. De schermafmeting bedraagt 4,7 inch, op het scherm worden 480 bij 854 pixels getoond. De primaire camera schiet foto’s in 5 megapixel, de camera aan de voorzijde moet het doen met een VGA-resolutie ofwel 0,3 megapixel.

Zoals je van een nieuw toestel mag verwachten is de meest recente versie van Android voorgeïnstalleerd. HTC plaatst uiteraard ook de eigen Sense-interface over Android 4.4 KitKat.

Op dit moment hebben we vanuit HTC nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Desire 510. Wel is duidelijk dat het toestel beschikbaar komt in de kleuren grijs en wit.