Introductie

HTC probeert met de Desire 310 te infiltreren in de markt voor low-end toestellen. Dat is misschien wel de lastigste regio, omdat er veel kapers op de kust zijn. Zo willen LG, Motorola, Samsung, Sony en nog vele andere bedrijven eveneens een graantje meepikken door betaalbare toestellen aan te bieden.

Wat het nog lastiger maakt is dat fabrikanten keuzes moeten maken betreffende de onderdelen waarop bespaard wordt, om een zo laag mogelijke adviesprijs te kunnen hanteren. Elke fabrikant maakt in dit opzicht eigen keuzes en dat geldt dus ook voor HTC. Het is altijd de vraag hoe die keuzes uitpakken, want wordt op de juiste onderdelen bespaard, wordt er teveel bezuinigd of worden er zelfs faliekant verkeerde keuzes gemaakt?

Met een vlugge blik op de specificaties van de Desire 310 wordt al direct duidelijk dat HTC heeft gekozen voor betrekkelijk onbewezen hardware. De gebruikte chipset van MediaTek kwam begin dit jaar op de markt en is vooral in trek bij kleine Aziatische fabrikanten. Wij hebben dit onderdeel echter nog niet eerder op de pijnbank gelegd en daarom is het nog afwachten wat de Desire 310 qua prestaties te bieden heeft.


In onderstaande tabel vind je de toestellen die ik als beste alternatieven voor de Desire 310 zie. Geduchte concurrentie komt vooral vanuit Motorola met de Moto E en Moto G. Nokia heeft vermoedelijk ook een zeer goed toestel in het assortiment, maar daar gaan we binnenkort mee aan de slag en kan je dus nog een recensie van verwachten.

Model Prijs
Motorola Moto E (review) 130 euro
Nokia Lumia 630 140 euro
HTC Desire 310 165 euro
Motorola Moto G (review) 170 euro
Sony Xperia L (review) 180 euro
HTC Desire 500 (review) 180 euro

De HTC Desire 310 heeft een adviesprijs van 169 euro en komt beschikbaar in de kleuren blauw, wit en zwart. In de prijsvergelijker vind je HTC’s toestel momenteel terug met prijzen rond de 165 euro.