1 min

Apple’s nieuwe fabriek in Arizona zal volgens 9to5Mac in februari beginnen met de productie van een belangrijk onderdeel van saffierglas. Saffier is het op één na hardste natuurlijke materiaal op de planeet. Voor wat voor product het onderdeel bedoeld is, mogen we op dit moment nog raden.

Eerder deze week berichtten we al over de bevindingen van Matt Margolis, wie aan de hand van allerlei zaken beweerde dat Apple de iPhone 6 zal voorzien van een saffieren scherm waar zonnecellen in zijn gebouwd. Tezamen met de Apple-website 9to5Mac is Margolis op verder onderzoek uitgegaan en daar zijn meer aanwijzigingen uit komen rollen.

Zo zal Apple de nieuwe fabriek in Arizona al in februari in gebruik willen nemen. Dat blijkt uit correspondentie tussen US Foreign Trade Zone en Apple. Aldaar zal in samenwerking met GT Advanced Technologies met high-tech hulpmiddelen een saffieren component worden vervaardigd, dat in een nieuw product zal worden gebruikt.

Momenteel maakt Apple al gebruik van saffier, zo worden de camera en Touch ID-sensor van de iPhone 5S (review) beschermd met een laag saffier. Apple zou echter meer plannen hebben voor het materiaal. Zo zou het Amerikaanse merk voor het eerst Gorilla Glass kunnen dumpen en het hele scherm van de iPhone bedekken met saffierglas, zoals Margolis al beweerde.

Saffier is driemaal zo hard als Gorilla Glass en biedt zodoende ook aanzienlijk betere bescherming tegen krassen. Naast gebruik voor de iPhone 6 kan ook gedacht worden aan de iPad, iPod en een nog niet aangekondigde smartwatch.