Naar aanleiding van een onderzoek van Seeking Alpha zijn enkele nieuwe beweringen over de iPhone 6 in het geruchtencircuit beland. Zo zou Apple voor zijn volgende smartphone niet langer gebruikmaken Gorilla Glass ter bescherming, maar saffier waarin ook zonnecellen zijn geïntegreerd.

Het zijn wilde geruchten, maar de technologiesector staat nooit stil. Ook als het niet bij de iPhone 6 gebeurt, zou Apple of een andere fabrikant dergelijke ideeën in de toekomst nog kunnen realiseren. Feit is wel dat Apple in de staat Arizona een nieuwe fabriek uit de grond heeft getrokken, waar saffierglas wordt vervaardigd.

Het gebruik van saffier -’s werelds op één na hardste materiaal- zou dankzij Apple’s partner GT Advanced inmiddels rendabel zijn, doordat het nog maar 3 tot 5 dollar per iPhone kost. Gorilla Glass, dat tot nu toe in alle iPhones wordt toegepast, kost ongeveer 3 dollar per toestel.

Seeking Alpha vond verschillende aanwijzingen in facturen, patenten en vacatures, die erop duiden dat Apple druk bezig is met de adoptie van zonne-energie. Door zonnecellen in het scherm te integreren zou de iPhone minder vaak of zelfs geen stopcontact meer nodig hebben om gebruikt te kunnen worden.