1 min

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Apple iPhone 6 zou wel eens de bescherming van de display kunnen zijn. Hoewel er niks bevestigd is, drijven er steeds meer aanwijzingen naar boven dat Apple heeft gekozen voor saffier in plaats van Gorilla Glass.

Saffier is op diamant na het hardste natuurlijke materiaal dat bestaat. Apple past het materiaal momenteel al toe in de Touch ID-sensor van de iPhone 5S (review) en de afdekking van de camera van verschillende andere iPhone-modellen.

Er wordt al enige tijd verondersteld dat Apple de iPhone 6 van een saffieren schermafdekking wil voorzien. Daarmee zou het Amerikaanse bedrijf voor de eerste keer geen gebruik maken van de diensten van Corning, dat Gorilla Glass maakt. Dat bedrijf sprak zich al eens negatief uit over de mogelijkheid om displays met saffier te beschermen.

Een nieuw patent lijkt er echter toch op te wijzen dat Apple wel degelijk plannen heeft om saffier op grotere schaal toe te passen. In een nieuwe patentaanvraag beschrijft Apple een methode om schermen van saffier te behandelen met een coating die vingerafdrukken moet tegengaan. Apple gebruikt sinds de iPhone 3GS een oleofobe coating die vingerafdrukken tegengaat. De patentaanvraag noemt niet alleen smartphones, maar ook tablets en andere mobiele apparaten.

Het blijft vooralsnog een vraag of Apple echt gebruik zal maken van saffier. Wel is het zo dat het Amerikaanse bedrijf een grote overeenkomst heeft met GT Advanced Technologies om een grote hoeveelheid saffier te produceren.