Microsoft zal met de komende Windows 8.1-update het mogelijk maken om standaard op te starten naar de desktopweergave. Dat bericht de Russische Wzor, die de afgelopen periode meer mogelijke wijzigingen bekendmaakte.

De afgelopen tijd verschenen er al meerdere screenshots die de nieuwe functies en het uiterlijk van de naderende Windows 8.1-update met zich mee zal brengen. Zo werd al duidelijk dat onder andere Modern UI-applicaties hiermee op de werkbalk getoond kunnen worden en dat rechts bovenin de Modern UI een afsluitknop zal worden geplaatst. Ook zullen er meer opties zijn voor het aanpassen van de tegels.

Uit de meest recente berichten van de Russische website Wzor.net blijkt dat de Windows 8.1-update apparaten bij het opstarten standaard naar de desktopweergave zal brengen. Momenteel kan deze opstartwijze enkel handmatig worden geselecteerd.

Microsoft zou gekozen hebben voor deze wijziging om gebruikers met een muis en toetsenbord tegemoet te komen. De meeste gebruikers van Windows 8.1 (review) hanteren nog altijd deze besturingswijze. De Modern UI is echter juist meer gericht op apparaten met een aanraakgevoelig scherm.

Gezien de veranderingen nog in de testfase verkeren, is het niet met volle zekerheid te zeggen of deze ook in de definitieve update zullen verschijnen. Naar verluidt zal de Windows 8.1-update op 11 maart worden uitgerold.