2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel er het afgelopen jaar al meerdere varianten van Samsung’s populaire Galaxy S4 zijn gelanceerd, lijkt er nog voldoende fantasie bij de fabrikant aanwezig te zijn. Zo zijn er vandaag speciale Black Editions aangekondigd voor zowel de Galaxy S4 als de Galaxy S4 mini. Vooralsnog zullen deze uitvoeringen enkel in Rusland worden uitgebracht.

De Galaxy S4 (review) van het Zuid-Koreaanse Samsung is met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren een gewild toestel te noemen. De Galaxy S4-lijn is in 2013 flink uitgebreid, zo verscheen er een Galaxy S4 Active (review), een Galaxy S4 Zoom (review) en een Galaxy S4 mini (review). De komst van een opvolger in de vorm van de Galaxy S5 zal naar verwachting niet meer dan enkele maanden op zich laten wachten.

Toch zullen er alsnog twee nieuwe varianten van de Galaxy S4 bijkomen en wel in de vorm van zogeheten Black Editions. Het betreft een speciale zwarte uitgave van de Galaxy S4 en de Galaxy S4 mini waarvan de achterzijdes zullen zijn voorzien van zwart kunstleer, zoals het geval is bij de Galaxy Note 3 (review). Wat specificaties betreft zullen de Black Edition-uitvoeringen van de Galaxy S4 en Galaxy S4 mini vrijwel identiek zijn aan de originele modellen zoals die in de Benelux verkrijgbaar zijn.


Vooralsnog zullen deze twee speciale zwarte uitvoeringen in februari enkel in Rusland worden uitgebracht. De Galaxy S4 Black Edition zal voor 660 euro te koop zijn, de Galaxy S4 mini Black Edition zal een prijskaartje van 440 euro krijgen. Het is niet bekend of een verkrijgbaarheid naar andere markten zal volgen.