Google geeft vanaf heden alle ontwikkelaars de mogelijkheid om het gebruik van Chromecast mogelijk te maken. Door deze mogelijkheid kunnen gebruikers het beeld van hun smartphone of tablet op een extern scherm met een HDMI-aansluiting weergeven.

Vooralsnog waren een beperkt aantal bedrijven zoals HBO en Netflix bevoorrecht met de mogelijkheid om de Google Cast SDK reeds te gebruiken voor hun applicaties. Nu kunnen alle overige geïnteresseerden er ook mee aan de slag. Overigens is het niet alleen mogelijk om het beeld van een smartphone of tablet weer te geven, ook computers kunnen gebruikt worden in combinatie met de Google Chrome-browser en de Google Cast-extensie.

De toekomst van het Chromecast-apparaat hangt grotendeels af van wat ontwikkelaars er nu mee gaan doen. Het apparaat biedt niet alleen de mogelijkheid om videobeelden door te sturen. Google voorziet bijvoorbeeld ook mogelijkheden op het gebied van gaming waarbij gebruikers een eigen beeld op hun smartphone zien, dat op een centraal scherm wordt samengevoegd.

Chromecast is vooralsnog niet verkrijgbaar in de Benelux.