De Chromecast-dongle krijgt in de toekomst de mogelijkheid om het beeld van een Android-apparaat in realtime op een groot scherm te tonen. Ook biedt Google de mogelijkheid om achtergronden in te stellen en media te tonen zonder op hetzelfde draadloze netwerk te zitten.

Middels een update voor de Google Play Services voor Android-apparaten zal de mogelijkheid komen om het scherm van een smartphone of tablet live weer te geven op het apparaat waarin Chromecast is gestoken. Vooralsnog komt de ondersteuning enkel naar bepaalde toestellen van Google, HTC, LG en Samsung.


Ook krijgen gebruikers middels Backdrop de mogelijkheid om de Chromecast-omgeving te voorzien van een achtergrond, of om te toveren tot een fotolijst. Backdrop wordt geactiveerd zodra er geen beeld vanuit een apparaat wordt weergegeven en haalt foto’s uit de account op Google+.

Door een specifieke pincode die op het scherm wordt getoond in te voeren op een apparaat wordt het mogelijk om een koppeling met Chromecast te leggen. Als je een persoon dus om wat voor reden dan ook liever niet het wachtwoord van je WiFi-netwerk geeft, is er voor het afspelen van media dus een mooie oplossing beschikbaar.

De nieuwe functionaliteiten moeten later dit jaar uitgerold worden.