1 min

Tags in dit artikel

,

Apple heeft een nieuwe patentaanvraag ingediend, waarbij beschreven wordt hoe gebruikers hun tekst na het verzenden nog aan kunnen passen. Dat komt van pas wanneer ze fouten hebben ontdekt na het verzenden van het desbetreffende bericht.

De autocorrect-functie van smartphones en tablets kan wel eens voor ergernis zorgen, vooral wanneer foutieve invoer anders geïnterpreteerd wordt dan de bedoeling was. Apple wil dit probleem aanpakken door gebruikers ook na het verzenden van een bericht nog korte tijd de mogelijkheid te geven om aanpassingen door te voeren. Hiervoor heeft het bedrijf in juli 2012 een patentaanvraag ingediend.

Overigens zal het niet eeuwig mogelijk zijn om berichten aan te passen, dit kan enkel wanneer het bericht nog niet is behandeld en afgeleverd. Na die tijd wordt het bericht gewoon afgeleverd zoals het werd ingediend.

Zoals altijd bij patentaanvragen is het zo dat we de beschreven functie nooit terug zullen zien in apparaten. Er wordt achter de schermen veel getest met mogelijkheden en er worden veel ideeën vastgelegd maar nooit werkelijk uitgewerkt.