2min Devices

‘Samsung wil smartphone-activiteit volgen en delen met ontwikkelaars’

Samsung overweegt om het gebruik van een smartphone actief bij te gaan houden en deze data toegankelijk te maken voor andere apps op de smartphone. Hierdoor zou het mogelijk moeten worden in te spelen op de specifieke wensen van een gebruiker. Samsung zou echter nog twijfelen of het wel voldoende meerwaarde biedt, ook zijn er enkele privacy oogpunten maar het is onduidelijk of Samsung dat als bezwaar ziet.

Samsung werkt aan een service-app genaamd Context die het gebruik van apps, de detectie van de smartphone-sensoren en de invoer van het toetsenbord bijhoudt en opslaat. Voor ontwikkelaars moet het vervolgens mogelijk worden om in die berg data te gaan spitten en diensten op maat aan te bieden.

Als voorbeeld wordt gesteld dat als iemand veel op bepaalde sporten zoekt dat andere apps dan gelijkwaardige videobeelden of nieuwsitems kunnen aanbieden. Hoewel er in de bron niet over privacy wordt gesproken ligt het wel voor de hand dat er gebruikers zullen zijn die hier minder over te spreken zijn. Samsung zou nog twijfels hebben en de app voorlopig hebben uitgesteld, het bedrijf twijfelt of het genoeg extra’s biedt om meer smartphones te verkopen.

Daarnaast zouden Samsung en Google recent een stevig gesprek hebben gehad over de aanpassingen die Samsung allemaal doet aan Android. Google zou namelijk graag zien dat Samsung wat dichter bij het origineel blijft zodat systeemupdates ook sneller kunnen worden uitgerold. Of deze app ook is besproken door de twee techgiganten is onduidelijk.

Of Samsung zich inderdaad gaat aanpassen en meer riching Google kruipt qua strategie en Android-ervaring zal later deze maand blijken als Samsung de Galaxy S5 presenteert.

Bron:Information