1 min

Het begint er inmiddels op te lijken dat Samsung het een beetje heeft gehad met Google’s mobiele besturingssysteem Android. In een lange rij van signalen wordt nu toegevoegd dat ontwikkeltalent dat voorheen aan Android-producten werkte, wordt overgeplaatst naar de Tizen-afdeling.

Samsung is al lange tijd bezig met de ontwikkeling van Tizen, maar vooralsnog zonder al te veel succes. De eerste smartphone met het besturingssysteem laat nog altijd op zich wachten. Wel zijn er al verschillende smartwatches, camera’s en TV’s die op het systeem draaien.

Daarnaast wordt er nu naar verluidt hoger ingezet op Tizen, doordat software-ontwikkelaars worden overgezet naar de afdeling van Tizen. Eerder werkten deze mensen aan Android voor Galaxy-smartphones en -tablets. De omslag zou niet gering zijn; er gaan meer dan 1000 mensen naar de Tizen-afdeling. Samsung’s Android-afdeling zou zo’n 5000 medewerkers tellen.

Het besluit zou een nieuw teken kunnen zijn dat Samsung minder afhankelijk wil worden van Android en Google. Vorige week kondigde het Koreaanse bedrijf bijvoorbeeld nog de Gear S-smartwatch aan, dit horloge draait niet op Android Wear maar Tizen. Vorige week kondigde Samsung tevens aan dat het samen met Nokia een exclusieve Here Maps-app voor Galaxy-toestellen zal uitbrengen, die app geldt dus als alternatief voor Google Maps.

Zelf heeft Samsung niet op dit gerucht gereageerd, we houden dus een slag om de arm.