De Tweede Kamer heeft vandaag een motie van VVD-Kamerlid Bart de Liefde gesteund. De Liefde wil de rechten van kleine bedrijven gelijktrekken aan die van consumenten, als het aankomt op het stilzwijgend verlengen van abonnementen. Dit zou betekenen dat kleine bedrijven straks makkelijker hun internet- en telefoonabonnement kunnen opzeggen.

Inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat bedrijven niet langer stilzwijgend contracten met consumenten mochten verlengen. Daardoor is het in de meeste gevallen nu zo geregeld dat je het eerste of de eerste twee jaar vast zit aan een abonnement, maar dat het daarna per maand opzegbaar wordt.

Voor kleine bedrijven geldt deze wetgeving niet, zij worden hetzelfde behandeld als grote bedrijven en hierdoor blijven ze vaak vastzitten aan dure contracten, wanneer ze deze niet tijdig opzeggen en dus stilzwijgend worden verlengd. Daar wil Tweede Kamerlid Bart de Liefde nu een einde aan maken en hij heeft daarvoor de steun van de Tweede Kamer al binnen.

De verwachting is dat kleine ondernemers met de nieuwe wetgeving hierdoor duizenden euro’s per jaar kunnen gaan besparen op allerlei producten en diensten, waaronder internet- en telefoonkosten.