2min Devices

‘Samsung heeft waterdichte Galaxy S6 Active op de planning staan’

Bij de introductie van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge ontvingen we redelijk veel reacties van gebruikers die het jammer vonden dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung niet waterdicht is. Speciaal voor die gebruikers heeft Samsung een oplossing in petto, namelijk de Samsung Galaxy S6 Active. Een versie die wel water- en stofdicht is.

Op basis van een user agent-profiel op de website van Samsung valt op te maken dat het bedrijf werkt aan een Galaxy S6 Active. Uit dat profiel valt op te maken dat de fabrikant werkt aan een smartphone met de productcode SM-G890A, wat de opvolger lijkt te zijn van de SM-G870A, de Galaxy S5 Active. De Galaxy S6 heeft productcode SM-G920F.

Heel onverwachts komt het nieuws niet dat Samsung werkt aan een Galaxy S6 Active, uiteindelijk verschenen er ook een Galaxy S4 Active (review) en een Galaxy S5 Active. Het lijkt er ook op dat Samsung vasthoudt aan de high-end specificaties van de Galaxy S6, de Active zal ook beschikken over een QHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De enige vraag is of het toestel ook een behuizing krijgt van aluminium en glas. Normaal gesproken beschikken de Active-versies over een dikkere stevigere behuizing. Verder is het te hopen dat de lelijke knoppen van de Galaxy S4 Active en Galaxy S5 Active worden vervangen door iets mooiers.

Bron:Samsung