1 min

Samsung heeft vannacht een nieuwe smartwatch aangekondigd. Het gaat om de Gear S, een horloge met een gebogen Super AMOLED-scherm van 2 inch. Het horloge draait op het eigen besturingssysteem Tizen. Ook kan een simkaart in de Gear S worden geplaatst.

In tegenstelling tot de door LG gepresenteerde G Watch R beschikt de Gear S over een langwerpig vierkant scherm, dat weliswaar gebogen is. Uniek is dat de Gear S ruimte biedt aan een simkaart, waardoor het horloge in principe zelfstandig telefoongesprekken kan aanknopen. De huidige smartwatches vertrouwen voor de werking gedeeltelijk op een via Bluetooth gekoppelde smartphone met een dataverbinding.

De Gear S wordt geleverd met Samsung’s eigen S Health-applicatie en Nike+ Running. Het horloge is voorzien van een hartslagmeter en kan bij activiteiten dus een hartslagritme vastleggen. Het horloge is IP67-gecertificeerd en daarmee stof- en dompeldicht.

Doorgaans worden smartwatches tegenwoordig voorzien van Android Wear, maar Samsung kiest voor het eigen Tizen. Ook opvallend is dat het Zuid-Koreaanse bedrijf voor navigatie geen gebruikmaakt van Google Maps maar Nokia’s Here-software.

De Samsung Gear S gaat in oktober in de verkoop, een prijs is op dit moment nog niet bekend.