Samsung zal binnenkort met een derde variant op de Gear 2-smartwatch komen, welke een eigen simkaart aan boord zal hebben. Volgens Koreaanse bronnen wil Samsung een USIM-kaart in het horloge integreren.

De originele Samsung Gear 2 is al in staat om te bellen, maar heeft daarvoor een smartphone nodig. Met de toevoeging van zo’n simkaart wordt het voor gebruikers mogelijk om het horloge alle handelingen uit te laten voeren zonder tussenkomst van een smartphone.

Wel is het de vraag wat deze toevoeging zal doen met de accuduur van het horloge. De Gear 2 beschikt over een accucapaciteit van 315 mAh, wat met een constante netwerkverbinding waarschijnlijk snel uitgeput zal zijn. Het is op dit moment niet bekend hoe Samsung met dit probleem zal omspringen.

In eerste instantie zal de Gear 2 met poort voor een simkaart enkel via de Koreaanse telecomprovider SK Telecom worden verkocht. Een interne bron bij die provider geeft echter aan dat het mogelijk is dat de speciale Gear 2 ook in andere landen beschikbaar komt.

De reguliere Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo komen op 11 april in de winkels te liggen met een adviesprijs van 299 en 199 euro.