2min

Huawei gaat aanstaande zondag twee tablets en een smartphone aankondigen, een dag voordat de Mobile World Congress echt van start gaat. Twee van deze producten zijn nu al uitgelekt, de MediaPad X1 en een midrange smartphone met de naam Ascend G6.

De tablet is uitgelekt via de Chinese FAA, wen waakhond die alle apparaten moet goedkeuren voordat ze in de verkoop gaan, de smartphone is uitgelekt via de inmiddels bekende Twitter-account evleaks. Hierdoor zijn twee van de drie producten die Huawei zondag gaat presenteren al uitgelekt. Dankzij een teaser-video van Huawei weten we al wat we zondang kunnen verwachten van de Chinese fabrikant.

De Huawei MediaPad X1 is een tablet met een 7 inch scherm en een Full HD schermresolutie van 1920 x 1200 pixels. De tablet wordt aangedreven door een quad-core 1,6 GHz HiSilicon 910 CPU en 2GB aan werkgeheugen. Wat we precies moeten verwachten van deze chip qua prestaties is onduidelijk, HiSilicon is een dochteronderneming van Huawei die chips maakt. We verwachten echter dat het gaat om een midrange-model. De opslagcapaciteit van de tablet is 16GB en de accucapaciteit is 6000 mAh. Huawei heeft volgens de foto’s ook een functie van Samsung gekopieerd, de zogenaamde S View, waarbij een cover over het scherm wordt geplaatst met een opening erin waar dan vervolgens de tijd en eventueel notificaties kunnen worden getoond. Volgens bronnen zou deze tablet een prijskaartje krijgen van zo’n 200 dollar.

Waar we stiekem hoopte dat Huawei tijdens de MWC de Huawei Ascend P7 zou onthullen, lijkt het erop dat dat niet gaat gebeuren. Vandaag verschijnt op de Twitter-account van eavleaks de Huawei Ascend G6, een goedkope midrange smartphone met een 4,5 inch-scherm. Met waarschijnlijk een quad-core 1,3 GHz MediaTek-chip, 1 GB aan werkgeheugen en Android 4.2 Jelly Bean. Opvallend is dat volgens de uitgelekte specificaties dit een echte selfies-smartphone gaat worden met een 8 megapixel camera aan de voorzijde en 5 megapixel camera een de achterzijde. De camera aan de voorzijde zal naar verluidt beter zijn dan de camera aan de achterzijde.

Eerder reviewde Techzine al de Huawei Ascend P6, Huawei Ascend Mate en de Huawei Ascend G700.