2min

Huawei heeft ons vandaag laten weten dat de Huawei Ascend G6 deze week beschikbaar komt in de Nederlandse winkels. De Huawei Ascend G6 is een smartphone die duidelijk is geïnspireerd op de Ascend P6, het huidige vlaggenschip in Nederland. De Ascend G6 komt echter wel in twee versies beschikbaar, met en zonder 4G, dat kan wellicht wat verwarrend zijn, maar de versie zonder 4G is simpelweg goedkoper.

De Huawei Ascend G6 is volgens onze begrippen zowel een budget als een midrange toestel. De Techzine-redactie legt op dit moment de grens op 200 euro of het een budget of een midrange-toestel is. De Ascend G6 krijgt een adviesprijs van 199 euro voor de versie zonder 4G en 249 euro voor de versie met 4G. Meestal duiken de winkels nog wel onder deze adviesprijzen, op moment van schrijven ligt de prijs rond de 190 euro. de 4G-versie is nog niet bekend.

Voordat geld krijg je een toestel met een 4,5 inch scherm en een schermresolutie van 960 x 540 pixels. Aan de binnenkant is een quad-core processor te vinden met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 1 GB aan werkgeheugen, 8 GB aan opslagcapaciteit, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en 5 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel is deels gemaakt van aluminium en is slechts 7,85mm dik, ook weegt het toestel slechts 115 gram. Het toestel komt beschikbaar in het wit en het zwart.

De Huawei Ascend P6 (review), waarop de G6 is gebaseerd, is nog een paar dagen het vlaggenschip van Huawei en wordt dan vervangen door de Ascend P7. De Ascend P7 zal woensdag in Parijs worden gepresenteerd door Huawei en zal het volgende vlaggenschip worden van het bedrijf. Er is inmiddels al voldoende uitgelekt om te weten dat de Ascend P7 veel lijkt op de P6 en dus ook op de G6 die deze week in de winkels komt. In Duitsland heeft Huawei er zelfs voor gekozen om de G6 een andere naam te geven, daar noemen ze het toestel de Ascend P7 mini. In Nederland is daar geen sprake van en is het gewoon de Ascend G6.

Lees ook onze hands-on van de Huawei Ascend G6