min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gisteren verschenen de eerste gelekte afbeeldingen van de opvolger van de Sony Xperia Z1. Vandaag is het wederom raak, ditmaal geven de afbeeldingen meer prijs over de functies van dit toestel met de codenaam Sirius.

De opvolger van Sony’s huidige vlaggenschip de Xperia Z1 (review) zal mogelijk gedurende het Mobile World Congress in februari (MWC) worden getoond. Gisteren verschenen de eerste gelekte afbeeldingen van dit toestel uit de Xperia-lijn met de codenaam Sirius. Vandaag zijn op de XperiaBlog wederom afbeeldingen gelekt. Hieruit kan worden afgeleid dat het toestel onder andere zal zijn uitgerust met Android 4.4.2 KitKat (review). Mogelijk zal dit toestel uiteindelijk de naam Xperia Z2 krijgen.

Uit de screenshots is in ieder geval af te leiden dat de smartphone video’s in 4K kan vastleggen. Tevens kunnen er met de Timeshift video-functie beelden in slowmotion worden opgenomen. Dit is mogelijk door in een hoog aantal beelden per seconden video vast te leggen.

Ook zullen er een aantal functies worden geïntroduceerd die onder andere in de Galaxy-lijn van Samsung zijn te vinden. Het betreft hier de Smart backlight control, waarmee het scherm aan blijft zolang je er naar kijkt. Ook kunnen oproepen worden aangenomen of geweigerd door een bepaalde bewegingen met het toestel te maken. Tevens zal de smartphone voorzien zijn van onder andere een geïntegreerd antwoordapparaat, een handschoenen-modus en de keuze uit twee weergaven van het hoofdscherm.

Wat specificaties betreft zal het toestel vermoedelijk zijn voorzien van een Snapdragon 800-chipset, 3GB werkgeheugen, 16GB opslagcapaciteit en een 20,7 megapixel-camera. Ook zal de Xperia Z2 mogelijk beschikken over een dubbele speaker en evenals de Xperia Z1 zeer waarschijnlijk waterdicht zijn.