1 min

Microsoft overweegt naar verluidt een gratis variant van Windows 8.1 op de markt te brengen, die het aantal mensen dat het besturingssysteem gebruikt een duw in de rug moet geven. Deze versie van Windows 8.1 zou Windows 8.1 with Bing gaan heten.

Met Windows 8.1 with Bing zal Microsoft enkele belangrijke applicaties bundelen. Er zijn al vroege versies van het besturingssysteem op het internet gelekt, maar het is duidelijk dat het nog een experiment betreft. Het staat dus niet vast dat Microsoft ook werkelijk zo’n variant beschikbaar zal stellen. Ook is nog onduidelijk wat Microsoft precies voor concessies doet om de Windows-variant gratis aan te bieden.

Ook is het mogelijk dat Windows 8.1 with Bing goedkoper wordt aangeboden dan we nu gewend zijn. Eerder gingen geruchten dat Microsoft van plan is om rigoureus te snijden in de prijs van Windows-licenties, mogelijk maakt deze Windows-versie hier onderdeel van uit.

Microsoft organiseert begin april een bijeenkomst voor ontwikkelaars, mogelijk licht de softwaregigant de plannen dan toe.