Apple zal mogelijk binnenkort met een kleine update voor de iPads op de proppen komen. In de broncode van iOS 7.1 zijn verwijzingen naar twee onaangekondigde iPads terug te vinden.

De iPad Air (review) en iPad mini 2 (review) staan binnenkort mogelijk een kleine update te wachten. Hierbij kan gedacht worden aan een kleine hardwarematige modificatie onder de motorkap, zoals bij de iPad 2 ook is gebeurd in het verleden. dit leverde destijds enkele uren extra accuduur op.

In de broncode van iOS 7.1, dat gisteren werd uitgebracht, zijn verwijzingen naar nieuwe iPad-modellen terug te vinden. Het gaat om iPad4,3 en iPad 4,6. Apple hanteert dit soort codenamen voor alle modellen, maar dit model is vooralsnog niet aangekondigd. De kans is ook groot dat Apple dit in de toekomst zonder al te veel bombarie zal doen.

De iPad Air draagt de aanduiding iPad 4,1 en iPad 4,2, de iPad mini 2 wordt aangeduid met iPad 4,4 en iPad 4,5. Er zijn meerdere modellen in omloop, omdat de ondersteuning van mobiele netwerken varieert.