De nieuwe HTC One lijkt weinig verrassingen meer over te hebben voor de officiële presentatie op 25 maart. Vandaag zijn er opnieuw details over de nieuwe smartphone uitgelekt, ditmaal over de camera.

Wellicht blijft de definitieve naam van de nieuwe HTC One nog een verrassing, maar verder is al zo goed als alles dat ertoe doet uitgelekt. Vandaag wordt duidelijk dat de dubbele camera op de achterzijde inderdaad bedoeld is voor het achteraf scherpstellen van een foto. Dat wordt duidelijk uit een uitgelekte advertentie van de Australische provider Telstra.

Door twee camera’s te gebruiken kan de nieuwe HTC One de gebruiker in staat stellen om "levendige foto’s te maken en deze professioneel aan te passen" na het nemen van de foto. Deze mogelijkheden bieden andere fabrikanten ook, doorgaans door snel achter elkaar meerdere foto’s te nemen en de gebruiker de scherpste te laten kiezen.

Wellicht dat de HTC One dit dankzij de dubbele camera wel beter zal kunnen. Ook zou de camera 3D-effecten kunnen toevoegen. De foto’s worden immers in zekere zin in 3D geschoten door de dubbele camera.