1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Op het Mobile World Congress is een cameramodule getoond, welke volgens Pocket-lint in de nieuwe HTC One zal worden geplaatst. De module beschikt over twee camera’s, welke verschillende nieuwe toepassingen mogelijk maken.

Een samenwerking tussen Corephotonics en Qualcomm heeft deze module ontwikkeld. Dankzij de dubbele camera’s kan de module gebruikt worden om via digitale trucjes een optische zoom te simuleren, zonder kwaliteit te verliezen. Een andere toepassing is het scherpstellen van foto’s nadat deze zijn geschoten.

Deze laatste mogelijkheid zien we bijvoorbeeld ook terug bij de duurdere Nokia Lumia-modellen. Dit soort innovaties sluiten aan bij uitspraken die het Taiwanese bedrijf tegenover Techzine deed in een interview tijdens het Mobile World Congress.

Corephotonics wilde niet bevestigen wat de resolutie van de camerasensoren is, maar gaf aan dat respectievelijk 2 en 4 megapixel een precieze gok was. De gebruikte lenzen zijn eveneens verschillend, het gaat om een telelens en een groothoeklens.

Naar verwachting doet HTC de nieuwe One op 25 maart uit de doeken tijdens een evenement in Londen.