In navolging van Google’s aankondiging van Android Wear hebben LG en Motorola direct hun eerste horloge met dit besturingssysteem gepresenteerd. LG komt met de G Watch, Motorola met de Moto 360.

Android Wear is bedoeld voor wearables, maar zal in eerste instantie voornamelijk gericht worden op smartwatches. LG en Motorola nemen het voortouw met de presentatie van producten, maar meer aankondigingen van andere merken zullen binnenkort volgen.

De G Watch is boven dit artikel te zien. Het lijkt om een relatief simpel product met een behuizing van plastic te gaan. Het LCD-scherm is vierkant. Volgens LG is het horloge het resultaat van een hechte samenwerking met Google, maar schijnbaar niet voldoende om het horloge als een Nexus-apparaat op de markt te zetten.

De Moto 360 is wat het ontwerp betreft een stuk opvallender. Het scherm is rond en het apparaat oogt daardoor meer als een traditioneel horloge. Over de inhoud is net als bij de LG G Watch nog niets bekend. Dat geldt ook voor een lanceerdatum.