Volgens een gebruiker op het Chinese sociale netwerk Weibo werkt Motorola aan een phablet met een scherm van 6 inch, het toestel zou na de zomer op de markt moeten komen. Veel meer dan een gerucht is het op dit moment nog niet, maar deze Weibo-gebruiker bracht eerder ook al vroegtijdig juiste informatie naar buiten over de Moto G en Moto X.

Motorola werkt nu nog onder de vlag van Google, maar zal waarschijnlijk deze zomer officieel in handen van Lenovo komen. Beide partijen hebben al een akkoord bereikt over de overname, het wachten is nu op goedkeuring van de instanties uit de Verenigde Staten, Europa en Azië. Of het definitief worden van de overname effect zal hebben op het uitbrengen van toestellen die al gepland staan is onduidelijk, maar wij verwachten van niet.

Techzine bezocht vorige maand een conferentie van Motorola, waarbij topmensen van het bedrijf erg openhartig waren. Hoewel ze weinig loslieten over alle gevolgen van de overname, werd wel gezegd dat Lenovo prima past bij de huidige strategie van Motorola, het uitbrengen van goede toestellen tegen een aantrekkelijke prijs.

Ook liet Motorola weten gewoon winst te maken op toestellen zoals de Moto G (review), die wel erg scherpgeprijsd is. Wat Lenovo waarschijnlijk wel zal veranderen is het aantal toestellen en het tempo waarin ze beschikbaar komen. Lenovo heeft aangegeven Motorola binnen een jaar weer terug te willen brengen op het niveau waar ze ooit stonden. Motorola was ooit marktleider op de smartphonemarkt, dat is onmogelijk in een jaar tijd, maar een flinke groei moet mogelijk zijn.

De komst van een eventuele phablet van Motorola zal dan waarschijnlijk ook niet worden geblokkeerd of uitgesteld door Lenovo. Deze zomer zal er ook nog een nieuw high-end toestel verschijnen, dit is de opvolger van de Moto X. Het lijkt niet aannemelijk dat het bij dit nieuwe gerucht om hetzelfde toestel draait.