1 min

Motorola zou mogelijk aan een opvolger werken voor de Nexus 5, de Nexus 6. Deze nieuwe Nexus valt in de phablet-categorie aangezien het toestel volgens bronnen voorzien zou zijn van een 5,9 inch scherm. Als Motorola inderdaad aan de volgende Nexus werkt dan is de kans groot dat het toestel dit najaar verschijnt als Android L breed beschikbaar komt.

Bronnen hebben aan Android Police laten weten dat Motorola de eer heeft gekregen om de volgende Nexus-smartphone te maken. Het zou gaan om een toestel met de codenaam Shamu. Het toestel krijgt een scherm van 5,9 inch en dat is helaas ook alle informatie die er bekend is. Het is ook moeilijk om te controleren of de bronnen over juiste informatie beschikken. De naam Shamu komt wel eenmaal voor in de bugmeldingen van Android, maar dat is niet direct te linken aan een Nexus-smartphone.

Dat Motorola nog steeds druk bezig is met het maken van toestellen, dat is een ding wat zeker is, vorige week lekte er opnieuw foto’s uit van de Moto X+1, dit toestel is de opvolger van de Moto X en wordt waarschijnlijk ergens in augustus gepresenteerd.

Tot slot gaan er ook nog steeds geruchten dat HTC werkt aan een 9 inch Nexus-tablet, maar ook deze geruchten zijn nog niet bevestigd.