1 min

Sony heeft bekendgemaakt dat veel recente Xperia-smartphones over een zogenaamde co-processor beschikken, die de activiteit van de sensoren kan bijhouden. Deze co-processor maakt onderdeel uit van de Qualcomm Snapdragon 800 en zal worden geactiveerd middels een update naar Android 4.4 KitKat.

Sony gaat de Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en de Xperia Z Ultra allen voorzien van een update naar Android 4.4 KitKat. Met deze update zal ook een co-processor worden geactiveerd, welke zorg zal gaan dragen voor het verwerken van de activiteiten van alle sensoren. Het voordeel hiervan is dat de accuduur van de toestellen flink zal verbeteren, aangezien de processor deze taken niet meer hoeft uit te voeren.

Sony laat zelf een vergelijking van een stappenteller zien, waarbij het verbruik wordt teruggebracht van 42mA naar 3,9mA. De aanwezigheid van de co-processor-core in de Qualcomm Snapdragon 800 is een van de best bewaarde geheimen sinds lange tijd. Ook is het gebruik van de co-processor niet exclusief voor Sony, aangezien ook andere fabrikanten gebruikmaken van de Qualcomm Snapdragon 800, zij zullen ongetwijfeld ook deze energiezuinige co-processor gaan activeren.

Sony laat weten dat de co-processor al actief is in Android 4.3, maar dat er nog sprake is van een bug waardoor deze niet goed werkt. Het nieuwe vlaggenschip van Sony, de Xperia Z2 (hands-on), welke over twee weken wordt geïntroduceerd, zal direct werken met de co-processor. Hetzelfde geldt voor de Xperia Z2 Tablet.