2min

Vanaf 31 maart kunnen ook Telfort-klanten gebruik gaan maken van KPN’s 4G-netwerk, hiervoor moeten ze wel 5 euro per maand gaan bijbetalen. Daarnaast moeten ze uiteraard beschikken over een internetbundel en een smartphone met ondersteuning voor 4G.

Telfort is een van de virtuele providers van KPN, net als Hi. Telfort en Hi zijn eigendom van KPN en gebruiken ook het netwerk van de telecomprovider. KPN kiest ervoor om de beschikbaarheid van 4G anders in te vullen per provider.

Vandaag maakt Telfort bekend dat alle klanten vanaf 31 maart een InternetVersneller 4G kunnen activeren, voor 5 euro per maand. Daarmee krijgen zij ook toegang tot het 4G-netwerk van KPN. De maximale downloadsnelheid is 25 Mbit/sec en de maximale uploadsnelheid is 10 Mbit/sec. Om gebruik te maken van 4G moet het toestel wel geschikt zijn voor 4G-netwerken en moet je beschikken over een internetbundel.

Als we Telfort vergelijken met andere KPN-providers, dan zien we dat klanten van Hi gratis 4G krijgen als ze een abonnement hebben afgesloten na 2 september 2013. Hi-klanten die een abonnement hebben afgesloten na 4 februari 2013 kunnen hun bundel overzetten op 4G. Ook KPN-klanten die een abonnement hebben afgesloten na 4 februari 2013 kunnen hun bundel omzetten naar 4G, klanten die een abonnement hebben van voor die datum moeten bellen met KPN om hun abonnement aan te passen en waarschijnlijk bij te betalen voor 4G-toegang.

Bij Telfort gaan consumenten en zakelijke klanten dus echt per maand bijbetalen voor 4G-toegang. Als we dit vergelijken met andere grote concurrenten, dan zien we dat T-Mobile alle klanten gratis toegang biedt tot het 4G-netwerk en Vodafone heeft ervoor gekozen om 4G alleen mogelijk te maken voor klanten met een zogenaamd RED-abonnement. Tele2 zal medio dit jaar zijn 4G-netwerk voor alle klanten activeren.