1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Telecomprovider Telfort hanteert sinds het begin van deze maand een hogere internetsnelheid voor 3G-verbindingen. In plaats van een maximale theoretische snelheid van 7 Mbit/s kunnen klanten nu rekenen op maximaal 14 Mbit/s.

De snelheidsverhoging geldt voor alle Telfort-abonnees en ook voor mensen die een nieuw abonnement afsluiten bij de KPN-dochter. Hoewel de downloadsnelheid verdubbeld is, blijft de uploadsnelheid steken op 2 Mbit/s. Ook de snelheid van het 4G-netwerk blijft met 25 Mbit/s gelijk.

Telfort meldt dat de verhoging van de snelheid nog niet direct voor iedereen is doorgevoerd, omdat dit in fases verloopt. Wanneer de hogere snelheid beschikbaar is, wordt de klant daarvan op de hoogte gesteld middels een sms. Uiterlijk 5 december zullen alle klanten overgezet zijn op de hogere downloadsnelheid voor 3G-verbindingen.

Eerder dit jaar introduceerde Telfort de InternetVersneller 3G, waarmee al van de hogere snelheid kon worden genoten. De kosten voor dit product worden niet langer in rekening gebracht. Voor 4G-verbindingen is er nog wel een soortgelijk product.