Het scherm in de Samsung Galaxy S5 legt de lat hoger dan ooit tevoren, volgens onderzoek van DisplayMate. De display scoort bijvoorbeeld goed qua helderheid, reflectie, kleurbenadering en contrastratio.

Voornamelijk de kleurechtheid van het scherm verdient roem, vindt DisplayMate’s directeur Raymond Soneira. De Cinema Mode van de Galaxy S5 (hands-on) levert de meest echte kleuren die DisplayMate tot nu toe in een smartphone of tablet heeft gemeten. DisplayMate heeft iets te hoge waarden gemeten wat betreft kleuren en contrast, maar is alsnog van mening dat het scherm er prachtig uitziet.

Mogelijk betekent Samsung’s scherm voor de Galaxy S5 een kantelpunt in de benadering van schermen in smartphones, zo denkt Soneira. De afgelopen jaren heeft de focus gelegen op het verhogen van de resolutie en dan met name het aantal pixels per inch. Nu is volgens velen een grens bereikt waarbij meer pixels geen grote toevoeging meer vormen. Het lijkt er in ieder geval op dat Samsung zich op andere aspecten van het scherm heeft gericht.

De Samsung Galaxy S5 wordt op 11 april in de winkels gelegd.