1 min

DisplayMate is aan de slag gegaan met de Samsung Galaxy Note 4 en heeft vastgesteld dat het scherm op dit moment het beste is wat er op de markt voor smartphones te vinden is. Daarmee wordt de Galaxy S5 van de troon gestoten.

Samsung maakt voor de hoogwaardige smartphones doorgaans gebruik van AMOLED-schermen. Dat type displays staat erom bekend dat kleuren vaak niet natuurgetrouw worden weergegeven. Met de Samsung Galaxy S5 (review) heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf daar al veel aan gedaan, maar met de Galaxy Note 4 (hands-on) wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Nog niet eerder nam DisplayMate een scherm onder handen waarbij de benadering van de sRGB/Rec.709-standaard zo goed was.

Ook qua schermreflectie -of heb gebrek daaraan- doet de Galaxy Note 4 het erg goed. DisplayMate heeft een waarde van 4,8 procent vastgesteld, de beste waarde die ooit is gemeten bij een smartphone is 4,4 procent. Ook is het AMOLED-scherm zo’n 14 procent energiezuiniger dan dat van zijn voorganger. In verhouding tot de HTC One M8 (review) en Sony Xperia Z2 (review) is het verschil zelfs een indrukwekkende 40 procent.

De Samsung Galaxy Note 4 weet ook indruk te wekken op gebieden als piekhelderheid, pixeldichtheid, hoogste contrastwaarde.