2min

Volgens Ming-Chi Kuo zal Apple later dit jaar met twee iWatch-modellen op de markt komen. Het is voor het eerst dat er wordt verondersteld dat de iWatch in twee uitvoeringen zal worden uitgebracht. Een schok is dat het duurste model duizenden euro’s zal gaan kosten.

Naast details over een sleur aan opvolgers van producten die Apple al in het assortiment heeft, sprak de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo ook over de langverwachte iWatch. Volgens de analist van KGI Securities komen de horloges in het derde kwartaal van 2014 op de markt.

Om op verschillende afmetingen van polsen gebruikt te kunnen worden, zal Apple de iWatch in twee formaten uitbrengen. De schermgrootte bedraagt dan 1,3 en 1,7 inch, beide schermen zullen van het type AMOLED zijn en beschermd worden door een laag van saffier.

Apple zal een keur aan biometrische sensoren inbouwen en een verregaande koppeling met iOS- en Mac-apparaten verzorgen, welke via NFC kan worden gelegd. De horloges krijgen een "modieus uiterlijk", de behuizing wordt gemaakt van het exclusieve Liquidmetal. Door een "innovatief ontwerp" zal het draadloos opladen van de accu tot de mogelijkheden horen.

Voor de accuduur zou Apple gericht hebben op drie tot vier dagen. Volgens Kuo is de accuduur in ieder geval langer dan bij de meeste wearables.

Duurste model kost duizenden euro’s

Apple zal verschillende modellen uitbrengen, variërend van materiaal, om te concurreren met goedkope en dure horloges. Het duurste model zal dan ook duizenden euro’s gaan kosten. Apple lijkt daarmee dus niet te willen concurreren met andere wearables, maar ook met normale horloges.