2min

Apple zou de recentelijk intern hebben besproken wat de prijs moet worden van de eerste wearable, waarschijnlijk de iWatch. Het bedrijf zou op dit moment een prijs van 400 dollar voor ogen hebben waarmee het meteen een van de duurste wearables is, wel zou het bedrijf in een later stadium ook goedkopere versies willen introduceren.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde website Recode zouden een aantal topmensen bij Apple recent hebben vergaderd over de prijs van de eerste wearable van Apple. De eerste wearable is zeer hoogstwaarschijnlijk de iWatch en deze zal naar verluidt 400 dollar gaan kosten. Hoewel dat omgerekend ongeveer 300 euro is, moeten we erop rekenen dat Apple in Europa dan een prijskaartje van 389 euro zal hanteren. De iPad mini Retina kost in de Verenigde Staten namelijk 399 dollar terwijl deze in Europa 389 euro kost, dit prijsbeleid is te zien in meer Apple-producten.

Met een prijskaartje van 400 dollar en 389 euro zou Apple meteen de duurste wearable in de markt hebben. De wearables die tot op heden zijn verschenen van andere fabrikanten liggen meestal tussen de 100 en de 300 euro. Volgens Recode is de prijs nog niet definitief vastgesteld, mogelijk horen we op 9 september meer.

Op 9 september houdt Apple een evenement waarop het de nieuwe iPhone 6 zal presenteren, waarschijnlijk in twee formaten van 4,7 inch en 5,5 inch. Verder zijn de verwachtingen hooggespannen of Apple dan ook de iWatch zal presenteren. De nieuwe iPhones zullen waarschijnlijk eind september of begin oktober te koop zijn maar de iWatch laat waarschijnlijk nog tot 2015 op zich wachten.