Samsung heeft naar verschillende media een uitnodiging voor een evenement op 29 april in Singapore verstuurd. Op de uitnodiging valt te lezen "Kapture The Moment", wat normaal gezien natuurlijk Capture moet zijn, de K is ook anders en apart uitgelicht, waardoor we vrij snel uitkomen op de Galaxy K Zoom.

Samsung lijkt de strijd met Nokia dus wat heftiger aan te gaan op cameravlak, Nokia positioneert zich vaak als het bedrijf met de beste camera’s op hun smartphones. Samsung lijkt nu ook een speciale smartphone uit te gaan brengen die een stapje verder gaat op cameravlak.

Volgens de geruchten gaat Samsung een smartphone uitbrengen met Android 4.4.2 KitKat, waarop een 20 megapixel camera met 10x optische zoom en een xenon flitser te vinden zal zijn.

Opvallend is de gekozen naam. Het afgelopen jaar nam Samsung de naam van het vlaggenschip over, in combinatie met het woordje Zoom, wat resulteerde in Galaxy S4 Zoom (review). Waarschijnlijk kiest Samsung voor een andere naam omdat het uiterlijk mogelijk flink afwijkt van het vlaggenschip. Ook zullen de specificaties naar verluidt flink minder zijn dan van de Galaxy S5. Volgens de geruchten krijgt de smartphone een 4,8 inch scherm met 720p-resolutie, een quad-core processor met kloksnelheid van 1,6 GHz.

Vooralsnog zijn alle uitgelekte specificaties niet bevestigd door Samsung, het enige wat vaststaat is dat er op 29 april een evenement plaatsvindt.