1 min

Dat het startmenu zijn herintroductie in Windows zal maken wisten we al, maar wanneer we de rode loper uit kunnen leggen is nog niet geheel duidelijk. Bronnen dichtbij Microsoft hebben nu echter aangegeven dat de functie zijn herintrede maakt in augustus.

Het startmenu voor Windows 8.1 werd kort getoond tijdens de Build-conferentie die Microsoft eerder deze maand heeft gehouden. De softwaregigant maakte toen enkel duidelijk dat het menu via een toekomstige update zou worden toegevoegd aan het besturingssysteem. Ingewijde bronnen hebben tegenover The Verge aangegeven dat de update gepland staat voor augustus.

Eerder deze week werd door Wzor beweerd dat de update in september mag worden verwacht. Het is dus wel duidelijk dat Microsoft richt op het derde kwartaal van dit jaar.

De bronnen houden wel een slag om de arm, het is mogelijk dat Microsoft het schema niet haalt. Eigenlijk stond het startmenu gepland voor een grotere update genaamd Treshold, die pas in 2015 uit zou worden gebracht. Deze update brengt de Modern UI-apps ook naar de desktopomgeving.

Het startmenu dat Microsoft tijdens de Build-conferentie toonde is het best te omschrijven als een kruising tussen het aloude startmenu en de Modern UI-interface die Windows 8 introduceerde. Aan het traditionele menu zijn namelijk Live Tiles toegevoegd die snel inzicht geven in informatie vanuit verschillende applicaties.