Op 9 september zal Microsoft naar verwachting de tweede grote update voor Windows 8.1 uitbrengen. Dat melden verschillende bronnen. De update betekent mogelijk het herintreden van het startmenu.

Microsoft koos er met Windows 8 voor om de welbekende startknop en het bijbehorende startmenu uit het besturingssysteem te verwijderen. Dat kwam de softwaregigant duur te staan, want Windows 8 kende geen warme ontvangst. Inmiddels is de startknop weer terug en is de belofte gemaakt dat een aangepaste versie van het startmenu zal worden uitgebracht.

Het nieuwe startmenu komt voor zover bekend alleen beschikbaar op apparaten die niet zijn voorzien van een touchscreen. Het nieuwe menu oogt als een hybride tussen het klassieke startmenu en de Modern UI-omgeving die Microsoft met Windows 8 introduceerde.

Officieel gezien is er nog niks duidelijk betreffende de datum waarop de update met het startmenu zal worden uitgebracht. Microsoft heeft enkel aangegeven dat die update gedurende 2014 beschikbaar wordt gesteld. Gezien die onduidelijkheid zijn er al verschillende beweringen langsgekomen over de exacte datum waarop Microsoft deze update zal uitbrengen.

Nu geven verschillende bronnen aan dat dit op 9 september zal gebeuren. Op die datum heeft Microsoft zijn gebruikelijke Patch Tuesday, waarop updates voor Windows-producten wordt verspreid naar gebruikers.

Woordvoerders van Microsoft hebben geen commentaar gegeven op de bewering.