Twitteraar @evleaks heeft de specificaties van de Huawei Ascend P7 online geplaatst. Volgens de bron zal het toestel er vrijwel hetzelfde uitzien als zijn populaire voorganger.

De Ascend P7 zal een behuizing hebben die dunner dan 7 millimeter is. De behuizing van de Ascend P6 (review) is 6,2 millimeter dik en daarmee was de smartphone ten tijde van de lancering de dunste smartphone die op de markt was. Huawei lijkt de behuizing niet nog dunner te willen maken.

Huawei zal de Ascend P7 voorzien van een quad-core processor die tikt op 1,8GHz. Het gaat hierbij om een chip uit de eigen stal met de aanduiding Kirin 910T. Over deze chip is op dit moment geen verdere informatie bekend, het is onduidelijk hoe deze zich bijvoorbeeld verhoudt ten opzichte van de Snapdragon-chips van Qualcomm.

Verder is er een Full HD-scherm van 5 inch, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit met uitbreidingsmogelijkheid via microSD. @evleaks is wat onduidelijk over de resolutie van de camera, het kan zijn dat er varianten met verschillende resoluties op komst zijn, of dat de achterste camera 13 megapixel ondersteunt terwijl de camera op de voorkant een resolutie van 8 megapixel heeft.