2min

De bekende Twitteraar Evan Blass heeft opnieuw de hand weten te leggen op foto’s van een nog te verschijnen smartphone. Vandaag gooide hij de foto’s van de nieuwe Huawei Ascend P7 op Twitter. Op de foto’s zien we een duidelijke doorontwikkeling van de Ascend P6. Het lijkt erop dat Huawei opnieuw heeft gekozen voor aluminium zijkanten en een achterkant van plastic.

Huawei zal volgende week op 7 mei het nieuwe vlaggenschip gaan presenteren in Parijs. Hoe het toestel er precies uit gaat zien is geen verassing meer. De foto’s van vandaag laten daar geen misverstand over bestaan. Huawei kiest ervoor om vast te houden aan het ontwerp van de Ascend P6, maar dit verder door te ontwikkelen. De Huawei Ascend P7 beschikt over een combinatie van plastic en aluminium onderdelen. Wederom zal de smartphone vrij dun zijn, eerder werd bekend dat het toestel maximaal 7 millimeter dik zal zijn.


Huawei zou ervoor hebben gekozen een processor van eigen makelij te gebruiken, de Kirin 910T. Het betreft een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz. Hoe snel of energiezuinig deze chip precies is zal moeten blijken als we het toestel aan een review onderwerpen. Het is op dit moment moeilijk in te schatten hoe dit toestel zich verhoudt tot de vlaggenschepen van de concurrentie. Vorig jaar koos Huawei voor een chip die wat minder presteerde dan de concurrentie, maar wel een stuk aantrekkelijker was qua prijs. Het ligt voor de hand dat Huawei deze strategie opnieuw zal hanteren.


Verder lijkt het erop dat Huawei zal kiezen voor een scherm van 5 inch, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagcapaciteit en een microSD-slot om dit nog uit te breiden. Over de camera’s van het toestel is nog wat onduidelijkheid, de meeste geruchten duiden op een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel-camera aan de voorkant.

Volgende week zullen de specificaties definitief duidelijk worden, over het uiterlijk bestaat na vandaag geen twijfel meer.