2min

Introductie

Huawei heeft op 7 mei in Parijs zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: de Huawei Ascend P7. Dit toestel is de opvolger van de Ascend P6, dat toestel werd zo’n 9 maanden geleden geïntroduceerd. De Huawei Ascend P6 was in ons land redelijk populair, iets wat vooral te danken is aan de prijs-kwaliteitverhouding. Huawei’s strategie is dan ook om goede smartphones te maken tegen een aantrekkelijke prijs.


Recent hebben HTC, Samsung en Sony hun nieuwe vlaggenschip op de markt gebracht. Al deze toestellen beschikken over uitzonderlijk goede specificaties, maar ook een adviesprijs van 650 tot 700 euro. Huawei kiest voor een andere benadering, namelijk een iets minder krachtige chip. Dit is een beetje vergelijkbaar met het onderlinge niveau van vorig jaar. Huawei heeft gekozen voor een eigen HiSilicon-chip en niet een chip van Qualcomm zoals de meeste concurrenten doen. De keuze voor een eigen chip zal ongetwijfeld ook de kosten weten te drukken, waardoor de uiteindelijke verkoopprijs ook lager uit valt.

De Huawei Ascend P7 krijgt een adviesprijs mee van 449 euro. Een prijs waar veel webwinkels ongetwijfeld snel onder zullen gaan duiken.

Kort samengevat kunnen we stellen dat Huawei high-end smartphones maakt, tegen aan aantrekkelijke prijs. Huawei is nog steeds een redelijk nieuw merk op de Nederlandse markt, maar het timmert duidelijk hard aan de weg. Het bedrijf investeert ontzettend veel in research en development (R&D) en is ook voornemens om nog enkele duizenden mensen in Europa in dienst te nemen op de daarvoor verantwoordelijke afdeling. Huawei wil gestaag doorgroeien en een grote speler worden op de smartphonemarkt. Of het bedrijf daar ook in gaat slagen is moeilijk te zeggen. Ze zijn niet de enige met dat doel; HTC, Lenovo (Motorola), LG, Microsoft (Nokia) en Sony willen ook allen meedoen op het hoogste niveau.

Dat Huawei veel investeert in R&D is goed te zien aan de Huawei Ascend P7. Het uiterlijk is verder geperfectioneerd en de Android-software is ditmaal serieus onder handen genomen. Huawei zet vooral op softwaregebied grote stappen voorwaarts.

Model Prijs
LG Google Nexus 5 (review) 335 euro
LG G2 (review) 380 euro
Huawei Ascend P7 400 euro
Sony Xperia Z1 (review) 430 euro
Apple iPhone 5S (review) 580 euro
Samsung Galaxy S5 (review) 595 euro
HTC One (M8) (review) 610 euro
Sony Xperia Z2 (review) 610 euro

Zoals in bovenstaande tabel is te zien is de Huawei Ascend P7 een goedkope high-end smartphone, de adviesprijs van 450 euro is al weggepoetst voordat het toestel in de winkel ligt. De Ascend P7 wordt medio juni in België en Nederland verwacht. Op moment van schrijven ligt de prijs al nipt onder de 400 euro. Alleen de Nexus 5 en de LG G2 zijn goedkoper en zijn dan ook geduchte concurrenten.