2min

Het Chinese bedrijf Huawei heeft zojuist in Parijs de Ascend P7 uit de doeken gedaan. Het bedrijf belooft een ongeëvenaarde camera-ervaring, ondersteuning voor 4G-netwerken en een lange accuduur. De Ascend P7 komt medio juni beschikbaar met een adviesprijs van 449 euro.

Zoals verwacht heeft Huawei vandaag de Ascend P7 gepresenteerd. Het nieuwe vlaggenschip is een doorontwikkeling van de Ascend P6 (review), wat aan het uiterlijk ook direct te zien is. De Ascend P7 beschikt over een Full HD-scherm van 5 inch, dat beschermd wordt door een laag Gorilla Glass 3.

De behuizing heeft is 6,5 millimeter dik, daarmee is de Ascend P7 volgens Huawei één van de dunste 4G-smartphones die beschikbaar zijn. De achterzijde van de smartphone is eveneens met Gorilla Glass bekleed. De accucapaciteit bedraagt 2.500 mAh en er is een energiezuinige mode welke wordt geactiveerd als er 10 procent capaciteit over is. De Ascend P7 moet dan nog 24 uur vooruit kunnen met enkel de basisfuncties.

De camera’s aan de voor- en achterkant hebben een resolutie van 8 en 13 megapixel. Daarbij springt de resolutie van de voorste camera natuurlijk erg in het oog, deze is dankzij de panoramafunctie geschikt voor het maken van selfies met meerdere mensen. De camera aan de achterkant heeft een diafragma van f/2.0 en beschikt over vijf lenzen. Video’s worden opgenomen in Full HD.

Rekenwerk wordt afgehandeld door een quad-core processor die tikt op 1,8 GHz, ook is er 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De opslagcapaciteit is via microSD verder uit te breiden. Het besturingssysteem is Android 4.4.2 Jelly Bean met de eigen Emotion UI versie 2.3 eroverheen. De interface oogt een stuk eenvoudiger en platter dan voorheen. Deze trend zien we ook bij veel andere fabrikanten.

De Ascend P7 wordt medio juni in België en Nederland uitgebracht in de kleuren roze, wit en zwart. De adviesprijs bedraagt 449 euro. Techzine is aanwezig bij de onthulling van het toestel en verwacht binnenkort een review te publiceren.