1 min

Samsung zal de Galaxy S5 mini van een waterdicht jasje voorzien, zo wordt gemeld door de eigen afdeling in Nieuw-Zeeland. Inmiddels is het officiële document gewijzigd en is de vermelding van de Galaxy S5 mini verwijderd.

Dat we een Galaxy S5 mini kunnen verwachten is vanuit Samsung nog niet officieel bevestigd, maar leek al aannemelijk. De vermelding van dit toestel in een officieel document over waterbestendigheid lijkt een onbedoelde bevestiging.

In het document van Samsung Nieuw-Zeeland worden de condities besproken voor de waterdichte toestellen van het Koreaanse bedrijf. Hierin worden de reeds gelanceerde Galaxy S4 Active (review) en Galaxy S5 (review) vermeld, maar ook de Galaxy S5 mini stond hierin vermeld. Net als de al gelanceerde smartphones is de Galaxy S5 mini met een IP67-waardering gecertificeerd. Dat betekent dat het toestel een half uur op een maximale diepte van een meter moet kunnen overleven.

Overige specificaties van het toestel betreffen onder andere een 720p-scherm van 4,5 inch, een Snapdragon 400-chipset met quad-core professor, 1,5GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De camera’s hebben een resolutie van 2 en 8 megapixels en Android 4.4 KitKat (review) is het voorgeïnstalleerde besturingssysteem.