1 min

Microsoft heeft een update voor de Office for iPad-applicaties uitgebracht waarmee een veelgevraagde functionaliteit wordt toegevoegd. Na het installeren van de update wordt het mogelijk om documenten af te drukken met printers die beschikken over ondersteuning voor AirPrint.


Excel, PowerPoint en Word voor de iPad hebben na de installatie van de meest recente update ondersteuning voor AirPrint. Dankzij deze functie wordt het mogelijk om vanaf Apple’s tablet draadloos documenten af te laten drukken met compatibele printers.

Het is niet nodig om over een Office 365-abonnement te beschikken om bestanden af te drukken. Microsoft heeft besloten om ook niet-betalende gebruikers deze mogelijkheid te bieden. Mensen met een Office 365-abonnement kunnen niet alleen documenten bekijken maar ook aanpassen of aanmaken.


De update introduceert ook andere nieuwe functionaliteit. Excel krijgt de beschikking over AutoFit waarmee de hoogte en breedte van meerdere rijen in één klap kan worden aangepast. PowerPoint krijgt ondersteuning voor SmartGuides waarmee content aan de hand van automatische grids kan worden geplaatst.

De Office voor iPad-apps zijn gratis te downloaden vanuit de App Store, een Office 365-abonnement kan je via de applicaties afsluiten.