Op het Chinese sociale netwerk Weibo is een render geplaatst van wat vermoedelijk de Huawei Ascend P7 is, de opvolger van de Huawei Ascend P6. Op de de afbeelding is het nieuwe toestel van Huawei te zien in vier kleuren; roze, goud, wit en zwart. Verder lijkt het erop dat Huawei de skin die het over Android heen legt opnieuw heeft aangepast.

Huawei is nog een redelijk onbekende smartphone-fabrikant in Europa, maar dat gaat snel veranderen. Het afgelopen jaar is de fabrikant al redelijk succesvol geweest met de Huawei Asend P6, Huawei Ascend Mate en de Huawei Ascend G700. Daarbij was de Ascend P6 duidelijk het topmodel, voor dat model lijkt nu een opvolger aanstaande.

Het toestel in de bovenstaande afbeelding kan eigenlijk alleen maar de Huawei Ascend P7 zijn, of Huawei moet meer toestellen gaan introduceren die geïnspireerd zijn op de Huawei Ascend P6. Met het uitlekken van de afbeelding lijkt de introductie van het toestel aanstaande, of Huawei het toestel ook zal aankondigen tijdens het Mobile World Congress volgende week is onduidelijk, maar het ligt wel voor de hand.

De Emotion UI, zoals Huawei de eigen skin over Android noemt, lijkt in de afbeelding ook een flinke opknapbeurt gekregen te hebben met enkele nieuwe iconen en widgets. Ook zien we dat de camera uitgerust is met een dubbele flitser.

Maandag verscheen er een teaser-video van Huawei waarin de aankondiging van een smartphone en twee tablets werd onthuld.