1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google verkoopt Google Glass voor 1.500 dollar aan ontwikkelaars en lijkt daar -weliswaar op kleine schaal- flinke winst op te maken. De onderdelen voor de digitale bril blijken ongeveer 80 dollar te kosten.

Teardown heeft Google Glass uit elkaar gehaald en het blijkt dat de losse onderdelen samen slechts 79,78 dollar kosten. Dat is slechts een fractie van de 1.500 dollar die Google rekent aan Explorers, de zogeheten mensen die de bril alvast mogen uitproberen.

Het duurste onderdeel van de digitale bril is de processor, welke 13,96 dollar per stuk zou kosten. Het opslagmedium en de camera kosten respectievelijk 8,18 en 5,66 dollar.

De display werd door The China Post eerder op een waarde van 30 dollar geschat, maar zou volgens Teardown slechts 3 dollar moeten kosten. Al Cowsky van Teardown geeft echter aan dat deze schatting de lage kant is. Er komt ook nog een prisma van ongeveer 2 dollar, deze is wel meegenomen in de totaalkosten. Teardown ging er echter ook vanuit dat het een TFT-scherm betrof, in plaats van een LCOS-scherm.

Google heeft voor Glass uiteraard veel meer kosten dan enkel die van de hardware. De bril is nog vol in ontwikkeling en dat kost bakken met geld. Een woordvoerder van Google noemde de schatting overigens "absoluut fout" zonder verder in detail te treden.