1 min

Middels een update moet een kwetsbaarheid in Internet Explorer tot het verleden horen. De kwetsbaarheid werd al op beperkte schaal misbruikt en stelde kwaadwillenden in staat om code uit te voeren op het systeem van nietsvermoedende gebruikers.

De update wordt via Windows Update verspreid. Gebruikers die hebben ingesteld dat updates automatisch worden geïnstalleerd, hoeven geen actie te ondernemen. Anderen moeten de installatie handmatig uitvoeren via de update-software van Windows.

Internet Explorer 6 tot en met 11 bleken allemaal een kwetsbaarheid te bevatten die ervoor zorgde dat bij het bezoek van bepaalde websites gegevens in het geheugen corrupt raakten. Vervolgens konden hackers hierdoor op afstand externe code uit laten voeren op het systeem van gebruikers.

Toch update voor Windows XP

Ondanks dat de ondersteuning voor Windows XP in april op zijn einde is gelopen, heeft Microsoft toch besloten om ook voor dit besturingssysteem een update uit te brengen. Microsoft maakt gezien de ernst van het lek toch een update uit voor het bejaarde besturingssysteem dat nog steeds op grote schaal wordt gebruikt.