1 min

Uit de maandelijkse update over de adoptie van Android-versies blijkt dat Android 4.4 KitKat een flinke groei heeft doorgemaakt. De nieuwste versie van het besturingssysteem staat nu op 8,5 procent van de toestellen.

Een maand geleden was KitKat (review) nog geïnstalleerd op 5,3 procent van de Androids. De grote groei is waarschijnlijk te danken aan de uitgave van veel nieuwe updates naar het besturingssysteem. Ook zal de lancering van nieuwe high-end smartphones zoals de HTC One M8 (review), Samsung Galaxy S5 (review) en Sony Xperia Z2 (hands-on) een rol hebben gespeeld.


De grootste Android-versie is Android 4.1 Jelly Bean met een aandeel van 33,5 procent. Deze versie van Android is inmiddels bijna twee jaar oud. Het stokoude Android 2.3 Gingerbread staat nog steeds op veel apparaten, maar ziet het aandeel wel steeds verder slinken. Een maand geleden was het aandeel nog 17,8 procent, nu 16,2 procent. Deze Android-versie is meer dan drie jaar oud.

Voor ontwikkelaars is het belangrijk om te weten welke versies van Android veel in gebruik zijn. Zij kunnen aan de hand daarvan bepalen welke technieken zij al dan niet kunnen implementeren bij de ontwikkeling van applicaties.