1 min

Het gebruik van Android 4.4 KitKat is in een maand tijd aanzienlijk gestegen. Waar de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem een maand geleden nog op 2,5 procent van de toestellen actief was, is dat marktaandeel nu meer dan verdubbeld. Dat gaat ten koste van Android Jelly Bean.

Alle versies ouder dan Android 4.1 Jelly Bean zagen hun marktaandeel de afgelopen maand wat inkrimpen. De grootste krimp ten opzichte van een maand eerder is opnieuw voor Android 2.3 Gingerbread, waarvan de adoptie met 1,2 procent slonk naar 17,8 procent. Daarmee draait nog exact eenderde van de Androids op een verouderde versie van het mobiele besturingssysteem. Wij classificeren de besturingssystemen ouder dan twee jaar als verouderd.


De gezamenlijke uitgaven Android 4.1, 4.2 en 4.3 Jelly Bean zijn goed voor 61,4 procent van de Android-toestellen. Android 4.4 KitKat (review) zag de grootste groei, van 2,5 naar 5,3 procent. Gezien het aantal Android-apparaten in omloop is dat een fikse sprong voor de meest recente versie.

Google maakt maandelijks bekend hoeveel de verschillende Android-versies gebruikt worden. Ontwikkelaars kunnen aan de hand van deze cijfers bijvoorbeeld bepalen met welke versies van het besturingssysteem ze willen rekening houden bij het maken en onderhouden van applicaties.