1 min

De Zwitserse horlogemaker Swatch zal niet accepteren dat Apple de merknaam iWatch krijgt toegewezen en een smartwatch zal uitbrengen onder die naam. Het merk iWatch lijkt volgens Swatch teveel op iSwatch en dat kan veel verwarring veroorzaken bij potentiële klanten.

Apple heeft inmiddels een aanvraag lopen voor het merk iWatch in 46 landen, dit terwijl iSwatch al is goedgekeurd in ruim 80 landen. Swatch lijkt redelijk sterk te staan en Apple zal mogelijk dan ook op zoek moeten naar een nieuwe naam als het een smartwatch wil uitbrengen of het moet met een grote zak geld een schikking treffen met Swatch.

Swatch heeft in veel landen al geruime tijd het merk iSwatch in handen, toen Apple besloot het merk iWatch aan te vragen besloot Swatch wel het merk iSwatch in nog eens 30 landen te registreren, in die landen maakt Apple dan ook nog een kans om wel het merk te bemachtigen. Al heeft Apple in de thuismarkt een groot probleem, Swatch spande namelijk in 2007 met succes een rechtszaak aan in de Verenigde Staten tegen een ander bedrijf dat de merknaam iWatch wilde gebruik. Hierdoor ligt er al jurisprudentie waarmee Swatch zich makkelijk kan verdedigen tegen Apple.